Vlăsie Company

Produse tradiţionale prelucrate din lapte

Despre Companie

Pe melagurile noastre botoşănene, de aproape un secol, se prepară un caşcaval de o unică savoare, renumitul “Caşcaval de Săveni”.

Formula de succes a reţetei tradiţionale de aici a constituit nucleul înfiinţării în 2014 a unităţii de procesare a laptelui S.C. VLASIE Company S.R.L.

Beneficiari ai unei finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, ne-am asumat misiunea de a produce brânzeturi de calitate, ce respectă reţete străvechi dar şi normele şi reglementările UE.

Oferta noastră de produse alătură vestitului “Caşcaval de Săveni” o gamă diversificată de specialităţi menite să satisfacă o piaţă de consum în continuă schimbare.

Prospeţimea laptelui muls în gospodăriile şi fermele de aici şi calitatea pajiştilor naturale, cu bogata valoare nutritivă prezente în această zonă a ţării, dau gustul deosebit al produselor VLASIE.

Prelucrat măiestrit de mâinile dibace ale personalului specializat, în condiţii de igienă şi sterilizare asigurate de cele mai noi tehnologii de procesare, laptelui I se adaugă doar cheag şi sare pentru a deveni, în lunile următoare, renumitul “Caşcaval de Săveni”.

Pentru că viziunea noastră este de apăstra, proteja şi promova gustul produselor de odinioară, de a susţine ţăranul şi economia românească, am iniţiat prin intermediul Asociaţiei Producătorilor Caşcavalul de Săveni, demersul obţinerii mărcii protejate şi recunoscute la nivel european al acestui produs.

Viziunea noastră este de a păstra, proteja, produce şi promova gustul şi renumele produselor de odinioară, susţinând ţăranul autohton şi economia românească.

Vlasie Company este o societate comercială înfiinţată în anul 2010, ce activează în industria prelucrării laptelui. Cu o suprafaţă de 310mp şi 15 angajaţi, fabrica are o capacitate de prelucrare de cca 10000 litri de lapte pe zi. Vlasie Company deţine toate certificatele şi autorizaţiile necesare funcţionării, inclusiv certificatul FSSC 22000.

Produse din lapte natural

Caşcavalul de la Vlăsie este produs din cel mai fin lapte colectat de la fermele din zona Vlăsineşti

Despre Vlăsineşti

Situată într-un cadru natural deosebit, comuna Vlăsineşti se află în partea central-estică a judeţului Botoşani, la cca 37 de km distanţă de reşedinţa de judeţ şi 3 km de cel mai apropiat oraşi, Săveni. Este formată din trei sate, respectiv Vlăsineşti, Sârbi şi Miron Costin şi are o populaţie de cca 3500 de locuitori.
Comuna are o istorie bogată, fiind atestată prima dată documentar în anul 1446 (satul Vlăsineşti).
Principalele activităţi economice specifice zonei sunt agricultura, creşterea animalelor precum şi ramuri ale industriei ce provin din aceste domenii dar şi din altele(fabrică de caşcaval, morărit, comerţ, zootehnie, confecţii materiale de constructie etc).
Datorită cadrului natural generos şi a terenurilor agricole fertile, comuna Vlăsineşti este renumită pentru produsele naturale tradiţionale care sunt preparate în gospodării dar şi în fabrici de producţie la cele mai inalte standarde.